Vårt arbetssätt
Flexibelt stöd till individen och en nära dialog med dig
Vår ambition är att tillsammans med dig som uppdragsgivare arbeta för att klienten ska bli självständig och självförsörjande. Vi har synliggjort vårt arbetssätt som en process i fyra delar, anpassad efter individens behandlingsperiod och behov. Det är ett flexibelt arbetssätt som bygger på en dialog med dig som uppdragsgivare och kontinuerlig utvärdering. I takt med stödsökandes utmaningar och nya möjligheter, utvecklas den under uppdragstiden.

Fas 1
Personen flyttar in i sitt boende och får praktisk hjälp. Träffar sina kontaktpersoner flertal gånger i veckan. Får hjälp med planering av insatser och dagliga rutiner. Stöd i kontakt med vårdgivare och myndigheter.

Fas 2
Stöd i ekonomi, vård och schemaläggning av hur veckan ser ut. Träffar sina kontaktpersoner minst en gång per vecka. Får coachning till arbete eller studier och att finna fritidsaktiviteter.

Fas 3
Personen klarar det praktiska med boendet, har sysselsättning och blir allt mer självförsörjande. Träffar kontaktpersoner regelbundet. Fortsatt dialog om välmående, hälsa och behov av extra insatser.

Fas 4
Personen har sysselsättning och är självförsörjande. Visar på självständighet och välmående. Vi säkerställer att den livskunskap de fått och de beteendeförändringar de har genomgått är hållbara.
Rätt kompetens genom alla faser
Vi som arbetar på MM Framtid har en bredd av olika kompetenser och yrkesprofessioner inom vård och omsorg. Samtliga har erfarenhet av arbete med individer med särskilda behov, oftast med bakgrund inom kriminalitet, hedersbrott och social problematik. Det gör att vi har stor förståelse och insikt i sociala myndigheters möjligheter och utmaningar, där vi genom vår kunskap, nätverk och företagsutveckling kan bidra till att stärka individens behandlingskedja.

Vill du vet mer om hur vi kan samarbeta? Kontakta oss på info@mmframtid.se 076 812 26 50
Stöd och insatser
Nuläge och framtid
Varje uppdrag inleds med en kartläggning och behovsinventering. Därefter skapas en process som anpassas efter individens förutsättningar, utmaningar och behov. Arbetet sker i samråd med individen och berörda myndigheter.
Kontaktpersoner
Stödsökande får två kontaktpersoner som är samma under hela behandlingsperioden. Kontaktpersonerna hjälper till att skapa struktur i vardagen.
Boende
Stödsökande bor inledningsvis i en av våra egna lägenheter som är fullt möblerade och utrustade. Vi kan erbjuda bostäder runt om i Sverige.
Ekonomi
Inledande görs alltid en ekonomisk utredning. Personen rekommenderas att ta möta med budget- och skuldrådgivare (BuS). Därefter stöttas hen av kontaktpersonerna i det praktiska gällande ekonomi och boende.
Sysselsättning
Insatser sker riktade mot studier eller arbete, i samverkan med professionella studie- och yrkesvägledare eller nätverk inom näringslivet.
Meningsfull fritid
Kontaktpersonerna hjälper till att hitta sociala aktiviteter som bryter isolering och skapar välmående.
Metoder
Programmet “Kriminalitet som livsstil” är grundstenen i vårt behandlingsarbete för personer med en kriminell bakgrund. Andra metoder är bla KBT, MI, ART, återfallsprevention.
Uppföljning och dialog
För att personen ska gå från bidragsberoende till självförsörjande krävs en nära samverkan mellan oss och uppdragsgivaren. Vi arbetar med täta uppföljningar och avstämningar med alla involverade.
Akuta insatser
Vid behov initierar vi omedelbart stöd från lokala behandlingsmottagningar där personen får hjälp. Vi erbjuder terapeutisk behandling inom KBT, samtalsstöd, drogavvänjning samt kontroll och provtagning.
Behöver du en akutplacering? Vi kan hjälpa dig snabbt, dygnet runt Ring 076 812 26 50
Samverkan
På MM Framtid har vi mycket god erfarenhet av samverkan med Socialtjänsten, Polisen, Kriminalvården, Arbetsförmedlingen, Arbetsmarknadsförvaltning, Kronofogdemyndigheten, Trafikverket, Transportstyrelsen, Skatteverket, Bolagsverket och andra organisationer som individen har en koppling till. Vi hjälper även individen med kontakt med andra instanser och verksamheter som är viktiga i behandlingskedjan.

Läs mer om vår verksamhet
Något nytt
2022 går tyvärr till historien som det värsta året på länge när det gäller skjutningar och sprängningar och många unga fick sätta livet till. Alla är eniga om att vi måste bryta mönstret nu. Men hur?
Case: Från kriminell till vårdbiträde
För unga vuxna som har levt utanför samhället i hela sitt liv kan det vara svårt att få in en fot på arbetsmarknaden. Samtidigt är sysselsättning en...
Så här uppfyller vi Socialstyrelsens kvalitetskrav för skyddat boende
I Socialstyrelsens termbank beskrivs skyddat boende som ”Ett boende som tillhandahåller platser för heldygnsvistelse avsedda för personer som...